Mar 31, 2010

Berhati-Hati Dengan 50% Halal


Maybe gambar ni dah lama kot kuar. Tapi aku baru je terjumpa gambar ni masa aku ngah search gambar kat internet. Agak terkejut gak la tengok produk macam ni... Benda macam ni pon ada jual gak ek.. Apa la... Dah alang-alang tak halal, tulis je la tak halal. Nak gak buh 50 % halal.... Pelik aku.... Maybe nak bagi laris kot produk tu....

Kepada sesiapa yang x perasan main beli je. So, pas ni kena la check dulu barang yang kita nak beli... Skang ni pon dah banyak kedai or makanan yang guna logo halal palsu. Yang xda kebenaran daripada JAKIM... So, kita yang muslim ni kena sentiasa alert la ngan benda- benda macam ni....

p/s : nampak macam sedap je... perasa ayam pulak tu... Hehehehe

1 comment:

  1. sengal laa diorg ni~
    perisa "AYAM BABI" tuu..
    "eeeee..."

    ReplyDelete