Apr 20, 2010

5 Pelakon Remaja Paling Kaya Di Dunia


Adakah anda sudah cukup kaya di dunia ni? Mungkin anda semua tidak kaya dengan wang ringgit, tapi kaya dengan macam-maca. Kaya budi bahasa, kaya ilmu pengetahuan... Kaya gak tu... Tapi kat sini aku nak citer sikit pasal remaja paling kaya kat dunia...

Yang pertama :

Aku rasa semua orang tau kot siapa remaja tu. Confirm la budak yang berlakon citer Harry Potter tu. Mamat yang "nerd" pakai spect tu....

Daniel Radcliffe
Tarikh Lahir: 23 Julai 1989
Asal: Hammersmith, London 

Emma Watson
Tarikh Lahir: 15 April 1990
Asal: Paris, Perancis 

Rupert Grint
Tarikh Lahir: 24 Ogos 1988
Asal: Harlow, Essex
Kutipan karier: AS$4.4 bilion (RM14.1b) 



Semua ni adalah pelakon-pelakon dalam citer Harry Potter. Umur dah la same dengan aku. Tapi kekayaan dia dah terlebih sampai tak tau nak buat apa dengan duit tu.

Yang kedua adalah 

Dakota Fanning
Tarikh Lahir: 23 Februari 1994
Asal: Conyers, Georgia
Kutipan karier: AS$2 bilion (RM6.4b) 

Budak ni lagi muda dari aku. Mungkin muda dari korang gak. Pelakon citer The Runaways.

Yang ketiga adalah :

Kristin Stewart
Tarikh Lahir: 9 April 1990
Asal: Los Angeles, California
Kutipan karier: $1.5 bilion (RM4.8b) 

Aktress dari filem Twilight. Aku rasa semua orang tau kot mamat ni

Yang keempat adalah :

Taylor Lautner
Tarikh Lahir: 11Februari 1992
Asal: Grand Rapids, Michigan
Kutipan karier: AS$900 juta (RM2.9b)

Sape tak tau watak  Jacob dalam New Moon??/ Budak ni la yang jadi serigala jadian tu. Dah kaya pon.

Yang kelima pula adalah :

Abigail Breslin
Tarikh Lahir: 14 April 1996
Asal: New York
Kutipan karier: AS$516 juta (RM1.65b)

Korang semua pernah tengok citer  Little Miss Sunshine ??? . Budak umur 13 tahun ni la yang berlakon citer tu. Aku pon tak pernah tengok citer tu.... Hahahha...

Kecik-kecik lagi dah kaya... Rezeki diorang.. Nak buat macam mana.... Kita ni kerja makan gaji je la... Nak senag boleh la. Nak kaya tu, lambat sikit la ek... Hehheheheh

2 comments:

  1. ntah..mamat ngan minah pun x leh beza..apa kes??

    ReplyDelete