Apr 27, 2010

Jual 1.5 Juta Akaun FacebookGiler ke apa... punya la banyak benda nak jual, mamat ni boleh plak nak jual akaun Facebook...  Akaun Facebook ni bukanya diapunya... Dia pon curik orang lain punya... Tak kan la dia ada sampai 1.5 juta akaun kot... Larat plak dia nak create akaun banyak tu...

Cuba baca artikel ni :


Seorang penggodam Russia bernama Kirllos menawarkan 1.5 juta akaun Facebook pada harga rendah, lapor firma komputer VeriSign’s iDefense.

Pembeli yang mempunyai kurang ‘10 sahabat’ dalam akaun laman web itu boleh membeli 1,000 akaun pada harga AS$25 (RM85) manakala pemilik lebih 10 sahabat boleh membelinya pada harga AS$45 (RM153).

Firma komputer itu menganggarkan Kirllos sudah mencuri satu setiap 300 pemilik akaun Facebook. Antara yang ditawarkan termasuk kod laluan. Apa yang tidak diketahui ialah sama ada alamat emel atau kod laluan itu sahih.

Data firma Symantec pula menyatakan, maklumat itu biasanya dijual pada harga AS$1 (RM3.40) hingga AS$20 (RM68). Sehingga ini, 700,000 akaun sudah dijual.

Semua kesan menunjukkan urusan jual beli akaun berkenaan juga sudah dilenyapkan.

Pengguna yang mendapati alamat emal dan kod laluan mereka digunakan menghadapi risiko identiti mereka dicuri serta menjadi sasaran penipuan lebih serius.

Awal tahun ini dia menawarkan 100,000 akaun kepada sesiapa yang bermina
t.

Hahaha... Tengok... macam macam cara orang buat duit ngan Facebook... giler hebat la facebook skang ni...


No comments:

Post a Comment